Streetart Frankey maakt de stad een stukkie leuker

Streetart Frankey maakt de stad een stukkie leuker

Street Art Frankey is een Nederlandse kunstenaar die met relatief kleine en vaak onopvallende kunstwerken jou aan het lachen wil maken. 

"Bij street art moeten het kleine, slimme dingen zijn, voor de oplettende kijker. Ik word daar zelf ook blij van. Het moet iets zijn dat interactie met de stad heeft."

Als student was hij al druk bezig met straatkunst. Hij begon met sjabloon spuiten, daarna ging hij aan de slag met stickers en vervolgens het plaatsen van objecten. Toen zijn kunst een paar jaar geleden werd opgepakt door het Parool, ging het hard. Frankey: ‘Ik had een levensgroot beeld van een man in een sauna bij het Weteringscircuit geplaatst. Het beeldje zat te dampen boven de toen nog in aanbouw zijnde Noord-Zuidlijn."

Het Parool laat nu elke week een kunstwerk van mij zien, daar ben ik heel blij mee. Laatst kreeg ik van de redactie een reactie van een oma doorgestuurd. Zij schreef dat ze met haar kleinzoon elke week naar mijn objecten fietst. "Daarvoor doe ik het!"

Volg @streetartfrankey op Instagram om erachter te komen waar hij een nieuw pareltje heeft geplaatst. 

In (bijna) elke tour van tassie kom je langs een werk van Frankey