Daten tijdens Corona

Daten tijdens Corona

Daten was al moeilijk zat, maar de corona maatregelen doen daar nog een schepje - zeg maar gerust schep - bovenop. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je de zoektocht naar de ware moet stilleggen.  Nee, deze crisis vergt gewoon íets meer creativiteit. We zitten al hartstikke lang in deze misère, dus wij helpen je een handje.

Elke blog die schrijft over alternatieve date mogelijkheden benoemd het: de stadswandeling. Hartstikke leuk, maar de gesprekken gaan vaak toch over corona, werk en het weer. Nogal boring. 

Er zijn 101 leukere vragen die je aan elkaar kan stellen en minstens zo veel leuke dingen te ontdekken aan Amsterdam. Zoals, wie van jullie heeft een stoer verhaal bij een litteken? Of wie heeft er ooit een heldendaad verricht? Kijk, zo kom je nog eens achter leuke verhalen. 

Dus begin alvast met een tassie om het ijs te breken en wie weet heb je dan tegen Valentijnsdag de juiste quarantine & chill partner gevonden. 

Toch opzoek naar andere leuke dingen om te doen? Wij zijn de beroerdste niet, dus hier nog wat leuke creatieve date ideeën:

1. Maak een muziek bingo

Je vraagt van tevoren aan de ander of die een paar van zijn favoriete nummers naar je toe wil sturen. Hop even achter de laptop kruipen en er zelf nog een paar aan toevoegen. Daarna maak je een playlist en de bingo kaart. Doe de zoom meeting aan start de muziek! Dansen is toegestaan. 

2. Ga samen sporten 

Daag elkaar uit in een work-out! Bewegen is hartstikke belangrijk én gezellig. Opdrukken, hooghouden, squats van allas kan je eraan toevoegen.

3. Doe een workshop

Er zijn duizenden video's op Youtube te vinden van grappige en leuke dingen om te maken. Bijvoorbeeld een taart, een tie dye shirt of je eigen gin. 

4. Bedenk raadsels 

Hier moet je ook een beetje creatief voor zijn, maar het is hartstikke leuk! Bedenk een raadsel, de ander mag alles vragen en jij mag alleen met ja of nee antwoorden.  

Categories