Wat voor verhalen ontdek ik dan?

Goeie vraag. Daarom vertellen we je er een paar: 

1. Maastricht

Wie is beresterk? Jij mag de kaart voorlezen. 

Een oude berenkuil... Je kan het je haast niet voorstellen, maar menig Maastrichtenaar heeft hier in het weekend met een picknickmandje zich laten vermaken door de beren Jo, Sjakkie en Jor. Nu staat de kooi hier ter eren van de beren. In de kooi ligt een meisje met een giraffe. Het leuke is dat haar jurk elk jaar wordt ontworpen door een student van de kunstacademie Maastricht.  Als je naast de kooi kijkt, dan zie je een soort ijzeren plaat met een stoel erop. Een van jullie kan hierop zitten, terwijl de anderen duwt. Op dat moment zie je dat de hand van het meisje gaat bewegen en de giraffe aait. Vandaar de naam 'Half automatische troost machine'. 

Waar haal jij de meeste energie vandaan?

2. Utrecht 

 Wie heeft de langste schoolcarrière gehad? Jij mag de kaart voorlezen. 

Dit kunstwerk is gemaakt door kunstenaarscollectief 'De Strakke Hand'. Het is een onderdeel van hun project 'Muurformules', waarin ze Utrechtse natuur- en scheikundigen met hun baanbrekende ontdekkingen tonen. Hier zie je Caroline Bleeker die cum laude promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Ze ontwikkelde met haar bedrijf NEDOPTIFA wetenschappelijke instrumenten van de allerhoogste kwaliteit. Je kan haar carrière terug zien in het kunstwerk. 

 Caroline Utrecht

3. Copenhagen 

Wie is de grootste koukleum? Jij mag de kaart voorlezen. 

Een écht verborgen pareltje! Wat deed je in 1930 om erachter te komen of je met of zonder paraplu naar buiten kon? Even een blik werpen op het art deco gebouw aan de andere kant van de weg! Hier zie je twee weermeisjes: eentje met een jurkje op een fiets en de ander met een paraplu en een hondje. De dames wisselde elkaar af op basis van het weer. Het klimaat van Denemarken kennende kreeg het meisje met de paraplu meer showtime. 

In welk klimaat zou jij wel eens willen wonen?

Copenhagen

Wij kunnen zo wel even door gaan, maar je kan beter een tour bestellen en het zelf ervaren.